2016. február 22., hétfő

Néha csak az elfogadás segít





"Néha csak az elfogadás segít, amikor elfogadod a dolgokat úgy, ahogyan azok vannak, és nem akarsz beleszólni a Mindenség tökéletes harmóniájába és rendjébe.
Ez nem beletörődést jelent, hanem annak a ténynek a felismerését, hogy vannak dolgok, amin nem tudunk változtatni, és ha ezt elfogadjuk, akkor Lelki békét találhatunk úgy a Lelkünkben, ahogyan a külvilágban is, hiszen ami benn van, az lesz kinn is. Ráadásul nekünk amúgy sem másokkal kell foglalkoznunk, hanem azzal hogy magunkat tegyük azzá, amivé szeretnénk, mert csak az tartozik hozzánk, de ha mégis másokon próbálnál alakítani, akkor is csak te fogsz megváltozni, méghozzá egoista és önző módon, hiszen mindig csak a saját képmásunkra tudjuk formálni a másikat, abból kifolyólag, hogy az alakítás és megváltoztatás vágya mindig Belőlünk ered, a másik biztosan nem kérne erre, legalábbis a Lelke Soha.
Sokan Nem tudjuk, vagy nem akarjuk elfogadni a másikat olyannak, amilyen, valószínűleg azért, mert a Saját hibáinkra és gyengeségeinkre emlékeztet a másik jelenléte, és ahelyett hogy tanulnánk tőle vagy segítenénk egymást a fejlődést Útján, ahelyett gyorsan elfojtjuk ezeket a blokkokat, és nem veszünk tudomást róluk, ráadásul fel is rójuk a másiknak mindezt, és a gyűlöletünk tárgyává tesszük. Eközben pedig te hiába is fáradozol azon, hogy más képet fess magadról, mint ami Benned van, mert az rajtad nem fog segíteni, hiszen a Valóság mindig kiderül, sőt igazából a Létezés mindig arra Pillanatra vár, amikor mindenre Fény derülhet, és olyannak láthatod magad, mint Amilyen Vagy, és ezáltal másokat is.
A megszabadulás akkor jön el, amikor rájössz, hogy nem az a lényeg mit csinálsz, jót vagy rosszat, hanem hogy elfogadod-e azt, hogy éppen ilyen tudsz lenni és nem több, mert akkor hirtelen mindenből erény lesz és nem karma, és felszabadulsz minden hitrendszer alól, amit valaha is magadra aggadtál. Másokra is így tekints, hogy Most éppen arra volt szüksége, amit a Pillanatban tett, hiszen mindennek oka van, akármilyen érthetetlen is az Élet néha. A Létezésben minden mozdulatnak meg van a maga értelme, és ezt kellene elfogadni, és hagyni kibontakozni mindent és mindenkit, mert csak így tud szólni hozzánk Isten, ha hagyjuk megnyilvánulni Őt mindenkin keresztül, hiszen mindenkiben Isten Szíve dobog, és ez soha nem lesz másképp.
A Szerelem az elfogadással kezdődik, hogy ő más mint te, más szokásokkal és Érzésekkel. A konfrontálódás néha szükségszerű, de a lényével ezt nem kell meg tenned, elég csak az egóra korlátozni, és azt lebontani, a többit Úgysem tudod, mert az Örök. Fogadd el hogy Ő is egy másik Isten."

Forrás: https://www.facebook.com/szerelemteljes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése