2016. február 11., csütörtök

A NŐI MEDENCE TITKAI





A menstuációs ciklusban rejlő bölcsességet akkor szerezhetjük vissza, ha ráhangolódunk ciklikus természetünkre, és női erőnk, hatalmunk forrásaként üdvözöljük” Dr. C.N.
A női medence a 2. csakrához tartozó terület. Szoros és összefüggő kapcsolata van a 4. szív- és a 7. korona csakrával.
A 2. csakrából az energia felfelé áramlik a gerinc mentén a korona csakráig, érintve a napfonat- és a szív csakrát.
Anatómiailag a medencét a csípő lapátok, a keresztcsont, a szemérem- és a farok csont alkotja. A keresztcsont latin neve: Sacrum, mely a magyarban a kereszt a megfelelője. Kör-ős-szt, (ős-kör) névvel is illettek, utalva az örök égi körforgás, Ős-Is-Ég működésére. A sacrum területe, tehát az égi szakrális központunk. A két medencecsont közti tér a teremtés helyszíne, magzataink otthona, egészen a megszületés pillanatáig.
Azok a nők, akik nem műciklust produkálnak, tisztán érzik a Holdfázisok változását a ciklusuk során. A Holdnak különleges ereje van, mely képes minden Ég felől az áramló, duzzadó-kiteljesedő és a visszahúzó energia közvetítésére. A női ciklus során (az agy hipofízisében, ezen belül a hipotalamuszban kiválasztódó,) az emberi agy, korona csakra közelében elhelyezkedő részén, ösztönző hormonok segítik a petefészekben termelődő tüszők és tüszőkön belül elhelyezkedő sejtmag éréséhez szükséges ösztrogénhormonok termelődését, ez az első vagyis, az újhold fázisa. (FSH hormonok kiválasztódása, ennek hatására termeli a petefészek az ösztrogéneket.) Az LH a méh nyálkahártyájának megvastagodását, megtermékenyülés esetén a petesejt, beágyazódását segítő progeszteron hormon kiválasztódását segíti, melyet maga a megrepedt tüsző kezd el termelni, miután a petesejtet elengedte. Nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is ilyenkor van a befogadás, kiteljesedés, időszaka, ez a virágba borulás, a telihold teljességre törekvő fázisa. Mikor elmarad a petesejt megtermékenyülése, az „üres” sejt elsorvad, meghal, a méh nyálkahártyája leválik és kilökődik, ez a menstruáció, vagy más néven elvirágzás. A nő ilyenkor közelebb kerül a lelkéhez. Ez az időszak a befelé fordulás, elmélkedés, és az elengedés, elmúlás, vagyis a fogyóhold fázisa.
A Vénusz bolygó és a Hold különös kapcsolata is felismerhető a női életciklus alatt. A bolygó a női erő és a női lét szimbóluma, égi megtestesítője. Az Esthajnalcsillagnak is nevezett, égitest, éppen annyi idő alatt vált „égboltot, -ezért est-hajnal-, mint amennyi idő, a várandósság ideje itt a földön.
Mikor asszonnyá érik egy nő, megszólal benne a „mag dala”, és ellenállhatatlan vágy lesz úrrá rajta, hogy megfoganjon és gyümölcsöt teremjen. Az édesanyaság -édesapaság- felvállalása az egyik legnemesebb szolgálat melyre ember vállalkozhat.
A szer-elem át és megélése a teremtés ideje alatt, jóval több, mint szere(é)tkezés, ilyenkor gondolatban a nő teremt, s a férfi ebben nemcsak fizikailag tásra, hanem mentálisan, érzelmileg is. A női erő, örvénylő lentről felfelé áramló, felhajtó, azaz centripetális energia, a férfié fentről az ég felől irányul lefelé és képes fenn tartani a női áramló energiát. Ha egy pár jól funkcionál energetikailag, képesek egymás erejétől feljutni az égig, és leföldelődni. Ezzel erősítve, támogatva egymást az energia szintjén. Abban az esetben, mikor nincs egységben ez a szándék, a két más minőségben működő erőben, általában sikertelen a megfoganás. Ezért minden esetben fontos számot vetnie a párnak magában, érzelmileg. Átgondolni, a másik fél valóban társ-e a fizikai síkon túl is.
Nemcsak érzelmileg, hanem a csakrák szintjén is tisztulást hoz magával ez a folyamat. Mikor a termékenységgel kapcsolatos csakrákban nem áramlik megfelelően az energia, előbukkannak a fizikai szintű problémák. Az ováriumban, a tüszők nem érnek be, nem engedik útjára a petesejtet, vízzel, vagy vérrel telítődnek, betokosodnak, vagy, egyszerre túl sok képződik, mindkét esetben gátolják egymás kiteljesedését. Megreked bennük a kreatív alkotó energia. (PCO.) A méh szintjén energia gombócok alakulhatnak ki, ezek a miómák, polipok, ciszták, melyek a képzelt, vagy el nem engedett gyermekei, alkotásai, teremtései a nőnek, illetve az elfojtott meg nem élt erotikus szexuális energiák, kicsapódása testi szinten. A férfinál prosztata gondok és potencia problémák jelentkeznek. Az ondóban található spermiumok pedig elégtelen mennyiségben és minőségben vannak jelen.
Akkor, amikor nem a 2-es csakrával vannak gondok, hanem a napfonat, vagy a szív csakra körül reked meg az energia, és így nem tud eljutni a korona csakráig, más jellegű, de ugyanúgy gátló tényezők váltódnak ki a testben. Gyomor, emésztési problémák, illetve mellkasi területeket érintő betegségek nehezítik az EGÉSZ-SÉG-et és ezzel együtt a megfoganást is. Ezért fontos, hogy a felsőbb csakra szinteken is befogadóak, nyílt- szívűek legyenek a párok.
Szeretkezés alatt, módosulnak a testi energia rendszerek, a keringés, a légzés és tudati állapot, ez képessé teszi a párt az univerzum szeretet energiáinak intenzív lehozatalára, megélésére.
Egy idős bácsi egyszer azt mondta, hogy ha az asszonyoknak igazán finom a szerelem, a lábával lerúgja a csillagokat az égből, ilyenkor születnek a csillag-gyerekek.
A két egysejtmagos sejt egyesülés után osztódásnak indul –a női és a férfi magjából- egyre több és több sejt képződik. Ha ábrázolnánk, akkor láthatnánk, hogy a fény kiindulásának magja is megjelenik az osztódó sejtek között. A DNS spirál azaz, az eszterlánc, az ősi tér láncolata, mint egy vékony ezüstfonál köti össze az emberi testet a lélekkel és a szellemmel, a Teremtővel, az ősi kódolt maggal, az őssejtekkel. Égi és Földi szinten is. Ez a kis fonál, akkor szakad el, mikor újra fénnyé válunk és a tejúton át a Göncöl, azaz a lélek szekéren visszatérünk földi életünk megkezdése előtti időbe, a Fénybe, Ég Apa és Föld Anya házába.
A DNS spirálok kinyílása és egyesülésének tekeredő spirális mozgása megegyezik bizonyos szimfóniák és a keringő mozgásával is.
A sejtosztódás fázisa után, elérkezett az idő, a test és a méh magzatot ellátó szerveinek kialakulására, megformálódására.
Eddigi tudományos ismereteink szerint 4 evolúciós stáción megy keresztül a magzat méhen belüli élete során, míg teljesen emberré fejlődik. A hivatalos álláspont szerint a törzsfejlődést éli meg a magzat.
Ha mélyebbre ásunk, megláthatjuk ebben a 4 fázisú változásában az Isteni Rend váltásait. Az emberi test és lélek fejlődését az első hetek alatt.
Az első fázisban a kis embrió olyan sejtileg és testileg is, mint a hal.
A másodikban olyan, mint a madarak, -csirke embrió-
A harmadikban olyan, mint bármely emlős.
A negyedikben pedig olyan, mint az embercsecsemő.
Tovább göngyölítve a fonalat:
A hal élőhelye és közege a víz, Ez a fázis a Víz elem megtestesítője. (víz szint)
A madár élőhelye és közege a levegő, Ez a fázis a Levegő elem megtestesítője. (felfelé táguló, függőleges tér)
Az emlős élőhelye és közege a szárazföld. Ez a fázis a Föld elem megtestesítője. (a két szint-tér összekapcsolása, elválasztása)
A csecsemőben, vagyis az apró emberben a szentlélek lángja lobog. Ez fázis a Tűz elem megtestesítője. (Az időtlenség és az idősík érzékelése)
Az embercsecsemő, magzat és embrió korban a víz közegében él, a méhen belüli szárazföld nem más, mint a placenta, melyből a köldökzsinóron – napfonaton - át friss éltető oxigénhez (levegőhöz) is jut a tápanyagokon kívül, az anyai és apai szeretet tüze szertőn körülöleli, mely a magzatvíz pici sejtes kristályaiban is látható, érzékelhető. Az érzelmeknek is a víz a legjobb közvetítő közege.
A kis magzat élvezi a lubickolás minden pillanatát. Megszületése után, míg ki nem nevelik belőle, jó, ösztönös megérzései vannak, akár az emlősnek. A tüdeje megszületés után megtelik levegővel, hogy a sejtjei működni tudjanak a méhen kívüli életben is. Az első légvétellel belé száll a tűzzel átitatott szent lélek is, mely eddig körülölelve a testét, segítette az emberré válás folyamatában.
A 4 váltásra azért van szükség, hogy a 4 fő elem tulajdonságait megtapasztalva, elsajátítva bennük a létezés mikéntjét, visszatükrözhesse azt megszületése után is.
A hal fázisban megjelenő Víz Elem minden élet kezdete, a létezés alapja, tudjuk, hogy testünket közel 80 %a-ban víz alkotja, mely elengedhetetlen az életben maradáshoz, a magzati korból magunkkal hozott sejtjeink működéséhez, akárcsak a második, madár fázisban megtestesülő Levegő elem, az életben maradásunkhoz, sejtjeink működéséhez elengedhetetlen a levegő-oxigén jelenléte. A 3. emlős fázisban, a Föld elem lényegét adja át a Teremtő, a kapcsolata Föld -Anyával ebben a fázisban teljesedik ki. A 4. fázisban válik emberré az ember testben, a Tűz elem fázisában, mely a testi, lelki, szellemi fejlődést biztosítja számára, magyarul ez a SZER-ELEM.
Az első három fázisban megtestesülő élőlények, nem ismerik a tűz elem használatát, csak részben az Isteni Rend részeként tapasztalják jelenlétét.
A kis magzatnak ezután, az Elemi változások után, nincs más teendője, mint élni-érni a magzati édenkertben. A menedéket, fejlődést biztosító anyai medence védett izmokkal, burokkal, vízzel teli kis világegyetemében. A nők többsége különösen szép időszakot, mély, a teremtésbe, alkotásba való beavatást él át a várandósság, szülés ideje alatt.
Az első világváltás az emberi élet folyamán a megszületéssel kezdődik. A lefelé irányuló erő, mely a méh védett burkából előrébb és előrébb tolja a kis törékeny testet, jól szimbolizálja és jeleníti meg a lélek alászállását az égből. Az anyában termelődő szülést segítő hormonok a korona csakra felől, szintén az ég felől, (a hipotalamuszbó) kerülnek az anyai keringésbe. Elősegítve és fenntartva (!), a szülés energiáit, -az anyai módosult tudatállapot is fent van a kozmikus térben, az időtlenség tengerén- segítvén az élet aranykapujának ki - és megnyílását.
A csontos medencén és a gátgyűrűn való áthaladáskor olyan forgásokat végez a magzat, mint a dugóhúzó spirálja. Ez a spirális forgás segíti a tudat módosulást, a bölcsesség, Isteni teljesség megélését. A tejutat messziről szemlélve, ehhez hasonló spirálnak látjuk.
Jól tükrözi ezt a megszületett csecsemők lelki tükre, a szem, melyből Isteni Rend és Bölcs Erő árad az őt körülvevő emberekre.
A szoptatások alkalmával a kisbaba ismét egy egészet alkot édesanyjával, aki odaadón és szeretve öleli karjaiba, ahányszor a kis csecsemője kívánja. Maga a szopás egy nagyon módosult tudattal átélt, meditatív állapot, a kis csecsemő és valamilyen szinten az édesanya számára is. Ezzel a kisbaba nem csak fizikailag jut a tejútra – az emlőben is van tejút- hanem lélekben is ismét az Égi Tejútra felemelkedve, az égi ősi energiákat is magához tudja venni. A férfi fenntartó energiájának ebben az áramló, időtlen szeretet-szerelem energiának a fenntartása dolga, szerepe. Fontos részét képezi a lelki, testi fejlődésnek ez a kapcsolat. A lelki leválás az első fogak megjelenésénél veszi kezdetét. A kisbabák szemfoga kb. egy időben nő ki a kutacs, vagyis a korona csakra fizikai bezáródásával. A fogak megjelenése utal a földi táplálék feldolgozására való érettségre. Az igény szerint szoptatott gyermekek 4-5 éves korukig is ragaszkodnak a testkontaktushoz, magához a szoptatás adta, lelki kapcsolathoz és az ezzel kapott égi energiákhoz is. A következő érési fázis kezdetén, mikor a tejfogak elkezdenek mocorogni és kihullni, elérkezett az ideje a valódi testi elválásnak is. Ez a kisgyermekkor végét jelenti, itt jön az újabb világváltó időszak a gyermekember idejében. Kezd önállósulni, és felnőtté érni, testben és lélekben is. A kislányok beavatódnak az örök körforgásba, az első menstruációval.
Forrás: Színia könyvek
F.L. Szülés gyöngéden.
M.E. A víz titokzatos élete
C.N. Női test, női bölcsesség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése