2016. február 23., kedd

Az Anya



Az ANYA az a befogadó erő,- forrás-, amely létrehozza és fenntartja az anyagi világot. 
Azt a világot amelyben élünk.Az ANYA áll a család központjában, és rajta keresztül valósulnak meg a család céljai. Az anya teremtő ereje nélkül a család terméketlenné, sikertelenné válik.
Ha az anya nemző, férfi szerepre kényszerül, ugyanez a helyzet.
Egy jól működő családban az anya többnyire otthon van, növeli(neveli) táplálja a családot. Léte biztonságot, békét, nyugalmat és gondoskodást jelent párjának és gyermekeinek.
Igen, tudom, hogy most nem mondtam semmi olyat, ami „trendi” lenne, sőt….
Ellenpéldaként mindenki hozhatná a magazinok „sikeres nőkről” készült riportjait, ahol a nő szép, fitt, egészséges, nem öregszik, sok pénzt keres, nagy karriert csinál, ismert, és még férje, sőt gyerekei is vannak.
Ám aki igazán nevelt már gyerekeket, az tudja, hogy mindez csak porhintés, mert fizikai idő és erő hiányában képtelenség igazán odafigyelni a családra.
A mai mércével mért szépség, fittség, karrier pedig, igen-igen sok időt és pénzt felemészt…úgyhogy biztosak lehetünk abban, hogy a „szupersikeresotthonisfantasztikusmama” csupán a média koholmánya, amely a bosszantásunkra született.
A nő tehát a család központja, szerencséjének, jólétének alapja. Az a férfi, aki ezzel tisztában van, megbecsüli a FELE-ségét, mert tisztában van a szerepével, és tudja, hogy a férfikarrier fele a feleség teremtő erejét dicséri.
Ha a férfi nem ismeri el a nő szerepét, és a nő ezért megtagadja az együttműködést, ott bizony előbb-utóbb az egész család számára rosszra fordulnak a dolgok, ráadásul a férfi karrierje is megszakad.
Többnyire egyébként akkor keresnek a családos férfiak maguknak szeretőt, amikor feleségük tudatosan vagy tudat alatt megtagadja velük az együttműködést, az együtt teremtést, nincsenek már közös céljaik.
Ilyenkor új teremtő-társ után kell nézniük, mert egyedül képtelenek bármit is megvalósítani.
A férfiak nem tudnak anyagot teremteni, bármit is erre a VILÁGRA HOZNI, így nagy szükségük van egy BEFOGADÓ nőre.
A férfiak alapvető tévedése, és sok családi viszály forrása, amikor azt gondolják, hogy a nő „csak” otthon van, és a családot gondozza, akkor a férfi tarja el mindannyiukat.
Spirituális szempontból mindez hatalmas melléfogás.
A nő otthon magában anyaggá változtatja a férfi szellemi erejét. (Már ha van ilyen)
A férfi anyagi vágyai, tervei ily módon válnak valóra , és ő legtöbbször azt gondolja , hogy mindezt teljesen önállóan cselekedte meg, pedig a nő nélkül semmire sem jutott volna.
Ha mindkét nem tisztában lenne ezzel az egymásra utaltsággal, valószínűleg sokkal jobban sikerülnének a házasságok.
A női erő maga az „élet vize”, a gazdagság forrása. A csodaforrás, amelyből megszülethet bármi, amit csak kívánunk. A női erő a mesék jótündére, ám csupán addig, amíg haragra nem gerjed.
Ha ugyanis haragra gerjed, pusztító erejű boszorkány válik belőle, akivel nem célszerű ujjat húznia a férfiembernek.
A női „elboszorkányodásban” minkét fél vétkes.
Színia: Boldogasszony nevében


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése