2016. március 13., vasárnap

Márciusi energiák,- "Nők esetén a nőiséged korlátai átértelmeződhetnek"


"Most időszerű a női energiák ellen a múltban elkövetett tettekről szólni, hiszen a hóeleji Vénusz–Szaturnusz szextil pontosan azt segíti elő benned, hogy békéd, harmóniád – és nők esetén a nőiséged – korlátai átértelmeződjenek. Most megvilágosodik számodra, hogy ami eddig látszólag blokkolt, az valójában csak segített téged megtartani, hogy ne csússz szét. Megláthatod, hogy igazából azáltal voltál képes fejlődni, ami eddig elnyomott és szenvedést hozott! Gondold át a párkapcsolatodban tapasztaltakat, sűrítsd össze őket egy érzéssé, és merülj el benne. Maga ez a játék, az energiákkal való foglalkozás hoz majd számodra tapasztalatokat, ami segít a megélésben."

A márciusi hónapban érdemes úgymond felkötni a gatyát. Az ránk váró potenciálokat ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy szupergyors vonat húz el mellettünk, ami nagyon-nagyon messzire elvihet bennünket. Ám, ha nem kapunk észbe idejében, elmélázunk, akkor könnyen elúszhat mellettünk észrevétlenül.
Tudattalanul is megélhetjük természetesen mindazt, ami lehetőség ránk vár, ám minél jobban odafigyelsz a jelen pillanatra, annál több minden tárul ki előtted! Ezért - az ég üzeneteinek tükrében - érdemes márciusban minél több időt szánnod arra, hogy kizökkentsd magad a napi ritmusodból, és több időt szentelj a figyelemnek, a jelenlétnek. Próbálj meg kevesebbet agyalni, és többet szemlélődni. Ennek most elképesztő hatása lesz életedben.
Március hónapra rengeteget írtam a Csillagleső könyvbe, talán ez az egyik "legzúzósabb" hónap az évben. Ebből a könyvből következzen most pár részlet, ami a segítségedre lesz.

A könyv még a héten utoljára rendelhető meg ingyen postaköltséggel! 
* * *
És akkor következzék a sok-sok támogató üzenet... érdemes kinyomtatnod, elővenned időről időre ebben a hónapban:
Most időszerű a női energiák ellen a múltban elkövetett tettekről szólni, hiszen a hóeleji Vénusz–Szaturnusz szextil pontosan azt segíti elő benned, hogy békéd, harmóniád – és nők esetén a nőiséged – korlátai átértelmeződjenek. Most megvilágosodik számodra, hogy ami eddig látszólag blokkolt, az valójában csak segített téged megtartani, hogy ne csússz szét. Megláthatod, hogy igazából azáltal voltál képes fejlődni, ami eddig elnyomott és szenvedést hozott! Gondold át a párkapcsolatodban tapasztaltakat, sűrítsd össze őket egy érzéssé, és merülj el benne. Maga ez a játék, az energiákkal való foglalkozás hoz majd számodra tapasztalatokat, ami segít a megélésben.
 * * *
A Vénusz–Uránusz szextil tovább erősíti a korábbi párkapcsolatokkal kapcsolatos üzeneteket. Az Uránusz által nem várt megoldások születhetnek a párkapcsolatodban (vagy más emberi kapcsolataidban), amelyeket egyébként el sem tudtál képzelni! Minden szinten add meg most magad az újdonságnak, a váratlannak! Azaz egy régi, „bebetonozott” kapcsolatban most jött el az ideje annak, hogy radikális lépésekkel átformáld. Ha jelenleg éppen új kapcsolatokra vágysz, akkor a napokban nyugodtan legyél igen-ember, és mindenre légy nyitott. Nemkülönben kreatív, „művészi” erőid tekintetében. Ugyanis minden ember művész. Minden ember születési képletében ott van a Vénusz. A művészet alatt azt is értem, hogy művészien tudsz valamit csinálni, legyen szó az otthoni mosogatásról, fűnyírásról vagy bármelyik leghétköznapibb cselekedetről. Sajnos a legtöbb emberből idővel kiveszik ennek a megélése, és minden rutinná silányul ahelyett, hogy felfedezné azokat az apró kis dolgokat, amelyek örömmel, kreativitással töltik el. Nem véletlenül ugyanaz a bolygó tartozik a szerelemhez, mint a művészethez. Hiszen amikorflow-ban vagyunk, és önfeledten tesszük a számunkra kedves és feltöltő dolgokat, az ugyanaz az érzés, mint amikor az ember szerelmes.
* * *
Sokéves asztrológiai pályafutásom alatt még nem igazán láttam olyat, hogy egy égitest olyan szinten fókuszban lenne, mint most a Jupiter. Közel teljesen egzakt fényszög-kapcsolatban áll a következő bolygókkal: Nap, Hold, Vénusz, Mars, Szaturnusz, Uránusz és Plútó. Utóbbi három igen lassú mozgású égitest, tehát hatalmas horderejű dolgokat szimbolizálnak. A magyarországi – illetve európai – események kapcsán ez a hónap mindenképpen egy csúcspont – és egyben egy fordulópont is lesz. Tudom, hogy néha nehéz, de felejtsük el a jó és a rossz fogalmát, mert az életben pusztán csak tapasztalás van. Mindig kérdezd meg magadtól: ebben a helyzetben mit szerettem volna megtapasztalni SAJÁT MAGAMBÓL?
jólétben könnyű spirituális lufikat kergetni, illetve amikor baj van, akkor pedig az ember tehetetlennek érzi magát, és egyből a „felsőbb hatalmakhoz” fordul. Például veszteség, vagy valamilyen katasztrófa esetén. De ez mutatja meg a legjobban, hogy mennyire nem őszinte az ember kapcsolata a saját maga isteniségével. Ha minden rendben megy, az embernek eszébe sem jut angyalokkal vagy „felső vezetőkkel” társalogni. Mikor hagyod abba a segítségkérést, és mikor kezdesz el 100%-ig hinni saját magadban? A Jupiter a Hit szimbóluma is egyben, és ez nemcsak a vallási vagy világnézeti kérdéseket szimbolizálja, hanem legmélyebben a saját belső hitünket önmagunkban. És itt a határ a csillagos ég. Sok spirituális tanítás mondja, hogy az ember maga is teremtő – s ha ez így van (márpedig hiszem, hogy így van), akkor itt az idő, hogy EZT MEG IS MUTASD! Ne a „szád legyen nagy” – már elnézést a kifejezésért –, hanem tényleg mutasd meg, hogy mennyire is működik benned a spiritualitás! Itt az idő.
* * *
A Mars március 5-én eléri a Bungula csillagot, ami a Kentaur csillagkép legfényesebb csillaga. A Bungula általában valamilyen mélyben gyökerező szexuális visszaélés szimbóluma. Ide tartozik, amikor előző vagy mostani életedben aszexualitásoddal visszaéltek, kihasználtak, megerőszakoltak, vagy éppen Te használtál ki a hatalmadnál fogva valaki mást nemi értelemben. Ehhez jönnek még a szexuálmágiához tartozó energiák is, amikor elképzelhetetlen vágyakat és szenvedélyeket tapasztalsz. Vagy éppen, amikor zsigeri szinten utasítod el valamelyik nem energiáit. A Vörös Oroszlán című könyv egyik jelenetéhez tudnám ezt leginkább hasonlítani, amikor a főhős hihetetlenül erős vonzódást érez egy hölgy iránt, akiről tudja, hogy tönkreteszi, mégsem tud és nem is akar neki ellenállni. Az ide érkező Mars (ami a szexualitás égiteste) bizony erre a kérdéskörre hívja fel a figyelmedet. Ha bármi is történik a napokban, hetekben veled, ami szexualitással és vágyakkal kapcsolatos, akkor emlékeztesd magad, hogy ez nem Te vagy valójában. Benned van az erő, de nem tudsz tisztán látni, gondolkodni, érezni. Ne nyomd el, éld ki, de legyél NAGYON tudatos!
* * *
A Jupiterről már rengeteg szó esett az imént, hiszen a sok ritka konstelláció által kiemelt szerepben van, és most a szűz jegyében még poláris (feszült) helyzetben is áll. A hónap elején az Uránusszal kerül kvinkunksz kapcsolatba, ami ebben a pozícióban sokévente egyszer jön csak létre. Már biztosan a könyöködön jön ki, de talán annyira elborítja az életedet, hogy éppen ezért nehéz meglátni: a benned élő igazságok és hit átalakulása zajlik. Évezredes dogmák dőlnek össze, régi spirituális tanítások – amelyek sok száz éven át működtek – válnak életképtelenné. Tehát nagyon komoly paradigmaváltás történik. Erről persze spirituális körökben sikk beszélni, ám átélni már nem is olyan kellemes, hiszen éppen az omlik le, ami a hitvilágod biztos talaját adja, alapját alkotja. Valójában nem is zuhansz, hanem emelkedsz, ha képes vagy megérteni, hogy ez érted történik, és csak új és tágabb megértés birtokába kerülsz általa. A zuhanás akkor következik be, amikor nem engeded el, ami éppen összeomlik. Ne kapaszkodj abba, ami régen működött, legyen az akár a leghitelesebb igazság is. Próbáld ki másképp!
* * *
A hónap közepén a Chiron a leszálló Holdcsomóponttal és a Nap együttállása – elképesztő erővel bukkan a felszínre a múlt! A Holdcsomópont mindig egyfajta berögzült mintából való kilépést, egy régi minta aktiválódását jelöli, a Chiron pedig az elválasztottságból fakadó sérelmeket szimbolizálja. Így a napokban (egész márciusban) hatalmas árral boríthat el sok negatív élmény is, ami valójában a régóta hordozott sebeidet akarja meggyógyítani. A kulcs a Te kezedben van, neked kell tudnod megbocsátani saját magadnak és a világnak is! Nem szabad tovább cipelned a terheidet, mert csak magadat sebzed meg vele még jobban. Ez az energia kicsit olyan, mint amikor egy régóta gyulladt sebről lerántjuk a ragtapaszt, és engedjük, hogy a friss levegőre került sérült részek most gyógyuljanak. Lehet, hogy jobban fáj, de mindenképpen szükséges folyamat.
Érdemes megfigyelned, hogy mitől félsz, hogy mi bánthat a világból: és rájönnöd arra, hogy Te ezekből hogyan tudsz kilépni, Te magad hogyan tudod elengedni a fájdalmakhoz, félelmekhez való ragaszkodásodat. Tudd, hogy ami most történik veled, az egy nagyon erős szinten arra hajt, hogy kilépj a régi mintáidból! Itt a változás ereje, még ha esetleg nem is érzed.
* * *
Arra érdemes ügyelned, hogy a teremtő folyamataidat mennyire szeretnéd akarattal vagy alázattal indítani. Mennyire hajt a saját gyarapodási vágyad, az önzésed, vagy az, hogy megmutasd, milyen hatalmas is vagy? Ezekre a kérdésekre nincs rossz válasz, tehát ha van benned egy olyan hajtóerő, ami szeretné megélni, milyen szabadon költekezni, akkor ne nyomd el magadban, mert azzal csak többet ártasz. Éld ki bátran, de tudatosan – és azt fogod tapasztalni, hogy a megélt érzés elmúlik. Ha viszont folyamatosan lelkiismeret-furdalások közepette költekezel, akkor soha nem fog tudatosan feloldódni ez az erő benned. Csak nézz, tapasztalj, és engedd a változást! Élj minél jobban a teremtő erőiddel, gyakorolj, próbálkozz minden nehézség ellenére is! Kihívásokkal találkozhatsz a napokban, de fontos tudnod, hogy mindez érted van, azért, hogy minél jobban elengedd az akaratot, és begyakorold, hogyan is lehet másoknak példaként megmutatnod teremtő fényedet.

Sok szeretettel,
Kiss Balázs Kunó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése