2016. augusztus 16., kedd

Barátom, testvérem, szerelmem, szövetségesem...





Hogyan lehet felismerni azt a bizonyos "pöttyös bögrét"? Honnan tudhatod, jól választottál? Hogyan lehetsz biztos abban, hogy biztonságban van a másiknál a szíved? Ismerek többeket is, kik tudni vélik a titkot. Tőlük hozok üzenetet. Örömmel, szeretettel. 


A párom a legjobb barátom.

"Sokan megkérdezik tőlünk, miért nincs tévénk. A választ vagy elfogadják, vagy nem, mindenesetre jön a következő kérdés:
- Mit csináltok tévézés helyett?
- Hát, beszélgetünk.
- Hogy lehet olyan sokat beszélgetni?.
Pedig lehet. Sőt kell is." 

Tudni minden rezdülésről. Tudni azt, mi történt vele egész nap. Tudni, mit érez, mi foglalkoztatja, mi fáj neki, minek örül, mire vágyik. Tudni, miben változott tegnap óta, egy hét óta, fél éve. Mesélni minden rezdülésről. Megosztani, mi történt velem egész nap. Tudtára adni, mit érzek, mi foglalkoztat, mi fáj, minek örülök, mire vágyom. Ráébreszteni, miben változtam tegnap óta, egy hét óta, fél éve. Értő meghallgatás. Kölcsönösség. Empátia. Nyitottság. Idő rászánása. Odafigyelés. 


A párom egyben a testvérem is.

"Mindenre képes lennék érte. Tűzbe tenném érte a kezem. Kiállok érte. Odaadnám neki a fél vesémet, ha szüksége lenne rá. Nem számít, a külseje hogyan változik az évek során, nekem a lénye a legeslegfontosabb. Lehet beteg, lehet depressziós, lehet munkanélküli. Lettünk egy test, egy lélek. Ami az övé, az az enyém is. Mindenkinél közelebb áll hozzám. Kötődöm hozzá."

"Érezni a másik létének prioritását életem minden területén. Tudni, hogy otthon vár múltam, jelenem és jövőm legfontosabb személye."

"Elfogadjuk, hogy az időben mindketten előrefelé haladunk. Elfogadjuk hogy testbe burkolt lelkünk és annak hordozó temploma sem állandó és változatlan valami."

"Magától értetődik, hogy összetartozunk. Hosszú távban gondolkodunk. " 



A párom a szerelmem.

Negyedik gyermekük születését ünnepelték. Nem csak beszéltek róla, láttam is rajtuk, amit aztán szavakban is megvallottak. Sok éve házasok, és mégis, még mindig szerelmesek egymásba. Még mindig? Egyre inkább. Egyre erősebben, egyre mélyebben. Könnyes szemmel köszönték meg egymást egymásnak. És én szemtanúja, fültanúja, és azóta is örökös vágyakozója lehettem a megélésnek.

Szerelem alatt nem csak a szexuális vonzódást értem. Bár az is alapvető. Az együttérzést, a finom érintést, a lelkek táncát, finom rezdüléseket, egymásban feloldódást. Zorán szerint a szerelemnek múlnia kell. Már nem hiszek Zoránnak. 



A párom a szövetségesem.

Nyolc gyermekük van. Nagyon fiatalon házasodtak. Jóban rosszban. Azt mondják, nem felhőtlen, nem tökéletes, nem konfliktusmentes, nem cukormázas. Mégis működik. Mert működtetik. Mert akarnak együtt lenni. Mert ezt a létformát választották. Mert így döntöttek. 

Tisztelet. Bizalom. Adott szó. Tudatosság. Őszinteség. Elköteleződés. Kitartás. Erő. Hit. Együtt. Mi. 
Ezekre a fontos fogalmakra náluk csodálkozhattam rá a legerősebben. 

Szeretem Oshot, amikor a szeretet mélységének lehetőségeiről beszél. De, nem szeretem Oshot, amikor tanításaiban nem találom meg a receptet ahhoz az életformához, amit ketten szeretnének hosszú távon élni, gyerekeket életre hívva. Osho a szinglikhez szól. A laza elköteleződésmentes együttlétekre vágyakozókat erősíti. A kapcsolatokból szabadulni vágyóknak kínál kezdő sebességet és önigazolást.


Vizsgáld meg a kapcsolatot, amiben élsz! Ha nem találod meg benne ezt a négyességet, sürgősen kérdezd meg (először magadtól), vajon lehet-e segíteni, változni, változtatni, belátni, tenni, előrelépni? Fogok írni arról is, mikor nagyon nehéz megtámogatni egy-egy területet, és arról is, hogy miért.

Ha még nem élsz kapcsolatban, és írtál "listát", milyen párkapcsolatra vágysz, sürgősen nézd át, minden fontosat felírtál-é a megrendelőlapodra! Ne feledd! A jól működő párkapcsolat első mérföldköve a megfontolt párválasztás.



Tervezek egy olyan könyvet, melyben mélyinterjúkat készítenék olyan párokkal, kik hosszútávú szerelmükkel és kapcsolati elégedettségükkel próbára teszik Osho párkapcsolati tanításait és Zorán múló szerelmes dalát. Vannak jelöltjeim, akiket meg fogok keresni. Nem kevesen. Nem is tömegesen. A vallomásokkal szeretnék támaszt nyújtani azoknak, akik vágynak hasonló megélésekre egy olyan pár mellett, aki egyszerre barát, testvér, szerelmes és szövetséges. 

Receptkönyv lészen azoknak, akik tartós, minden nap valódiságot és mélységet ajándékozó párkapcsolatra vágynak...

Forrás:https://www.facebook.com/P%C3%A1rkapcsolati-%C3%BAjratervez%C3%A9s-avagy-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése